
W tej chwili modne jest bycie zdrowym, dbanie o dietę i dbanie o siebie. Dołączmy dziś do popularnego nurtu i nauczymy się gotować zdrową sałatkę z komosą ryżową. Można go podawać zamiast dania głównego, zabrać ze sobą na przekąskę lub w podróż.
Składniki
- filet z kurczaka - 350 g
- komosa ryżowa - 1,5 szklanki
- kiełki - garść
- pomidory koktajlowe - 200 g
- Mieszanka sałatek - 150 g
- pestki dyni (smażone) – 3 art.
- Olej roślinny - 30 ml
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj komosę ryżową przez 5 minut, wrzuć do durszlaka i spłucz.
Filet z kurczaka opłucz, osusz ręcznikami papierowymi i pokrój w drobną kostkę.
Rozgrzej olej roślinny na patelni i lekko zrumień filet z kurczaka.
Pokrój pomidory koktajlowe na pół lub ćwiartki.
Połącz komosę ryżową, filet z kurczaka, mieszankę sałatkową, pomidory koktajlowe, kiełki i pestki dyni.
Sól, pieprz, dopraw sałatkę oliwą z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy