sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwoną rybą, pomidorkami koktajlowymi i zielonym groszkiem

15 min
3 porcje
Sałatka z czerwoną rybą, pomidorkami koktajlowymi i zielonym groszkiem
Sea Wave, stock.adobe.com
0

Często gotuję dania z czerwonej ryby, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa. Wśród moich ulubionych przepisów jest ta wspaniała sałatka. Radzę gotować ze świeżego lub konserwowanego groszku. Z zamrożonym okazuje się, że nie jest tak pięknie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz czerwoną rybę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, połóż rybę i smaż do miękkości.

Połóż rybę na talerzu, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój pomidory koktajlowe, opłucz zielony groszek.

Połącz rybę, groszek, pomidory i sałatkę.

Dodaj sól, sezam, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy