sałatki
22.01.2022
Sałatka z czerwoną rybą, pomidorkami koktajlowymi i zielonym groszkiem
15 min
3 porcje

Często gotuję dania z czerwonej ryby, ponieważ jest nie tylko smaczna, ale także zdrowa. Wśród moich ulubionych przepisów jest ta wspaniała sałatka. Radzę gotować ze świeżego lub konserwowanego groszku. Z zamrożonym okazuje się, że nie jest tak pięknie.
Składniki
- czerwona ryba - 200 g
- pomidory koktajlowe - 100 g
- zielony groszek (w puszkach) – 150 g
- Mieszanka sałatek - 100 g
- Sezam - 1 łyżeczka
- Olej roślinny (do smażenia) – 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz czerwoną rybę i dokładnie osusz ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, połóż rybę i smaż do miękkości.
Połóż rybę na talerzu, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory koktajlowe, opłucz zielony groszek.
Połącz rybę, groszek, pomidory i sałatkę.
Dodaj sól, sezam, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy