
Piękna i elegancka sałatka może być bezpiecznie podawana nawet na świątecznym stole. Połączenie paluszków krabowych z kałamarnicą jest korzystne dla wszystkich miłośników ryb i owoców morza. W nastroju doprawiam go majonezem lub mieszam jogurt z musztardą.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- kalmary - 1 tusza
- jaja kurze - 2 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo, pozwól im ostygnąć i pokrój w cienkie kliny.
Gotuj zamrożone tusze kalmarów we wrzącej wodzie przez 3-4 minuty i pokrój w paski.
Pokrój paluszki krabowe i warzywa w mniej więcej tę samą słomkę.
Ładnie ułóż składniki w salaterce i delikatnie wymieszaj łyżką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy