sałatki
22.01.2022
warstwowa sałatka z kurczaka, marynowanych grzybów, suszonych śliwek i koreańskiej marchewki
20 min
4 porcje

Ze wszystkich warstwowych sałatek ta może być nazwana moją ulubioną. Okazuje się obfity, smaczny, pachnący i niesamowicie piękny. Rozłóż naczynie tak, aby warstwy były dobrze widoczne. Dla wygody radzę użyć pierścienia do gotowania.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 300 g
- koreańska marchewka - 200 g
- marynowane grzyby - 150 g
- suszone śliwki (bez pestek) – 5 sztuk
- ogórki (średni) – 2 kawałki
- majonez - 60 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filety z kurczaka, ogórki i marynowane grzyby.
Opłucz suszone śliwki wrzącą wodą i posiekaj.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: kurczak, grzyby, suszone śliwki, ogórki i koreańska marchewka. Po każdej warstwie dodaj sól, mielony pieprz i majonez.
Przed podaniem włóż sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy