
Apetyczna, a co najważniejsze — bardzo zdrowa sałatka. Przygotuj go na święta lub po prostu, gdy chcesz urozmaicić swoją dietę. Dodaję ząbek czosnku dla smaku. Jeśli go nie lubisz, po prostu pomiń przepis.
Składniki
- kapusta morska - 250 g
- marchew (soczysty) – 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- Olej roślinny - 2 art.
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Dobrze rozgrzej olej roślinny na patelni i wlej gorący do marchewki.
Dodaj sok z cytryny i czosnek przepuszczony przez prasę. Wymieszaj i odstaw na 5 minut na bok.
Połącz kapustę morską i marchewkę.
Dodaj zmielony pieprz i sól do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy