
Tylko na pierwszy rzut oka wydaje się, że taka sałatka jest bardzo złożona. W rzeczywistości kapary i karczochy w puszkach można kupić w supermarkecie-i są gotowe do użycia. A jak gotować szparagi, powiem ci dalej.
Składniki
- szparagi - 200 g
- Mieszanka sałatek - 200 g
- oliwki - 1 Bank
- ogórki - 2 kawałki
- kapary - 4 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 1 pęczek
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój ogórki, posiekaj czosnek i opłucz warzywa.
Odetnij twarde końcówki szparagów, skrop oliwą z oliwek, posyp przyprawami i piecz przez 7-8 minut w temperaturze 200 stopni.
Dodaj kapary, oliwki i szparagi do sałatki. Dodaj tam posiekane warzywa.
Jeśli są karczochy, pokrój je również w sałatkę.
W razie potrzeby dodaj więcej przypraw i oliwy z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy