
Spektakularna i bardzo smaczna sałatka. Podawaj porcje w przezroczystych salaterkach, udekoruj różyczkami gotowanych warzyw lub jajek. Uwielbiam używać do tego eleganckich kieliszków na wysokich nóżkach,ale miski lub szklanki też będą działać.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser, obrane buraki i marchewkę.
Osusz orzechy włoskie na patelni i posiekaj w blenderze.
Umyj suszone śliwki wrzącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi.
Posiekaj suszone śliwki i obraną cebulę.
Ułóż marchewki, sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Następny jest ser i cebula. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.
Buraki pieprz, sól i wymieszaj z resztą majonezu.
Ułóż warstwę buraków, posyp suszonymi śliwkami i orzechami.
Przed podaniem sałatkę należy odstawić do lodówki na 1 godzinę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy