sałatki
22.01.2022
Sałatka warstwowa z burakami, ziemniakami, jajkami i czerwoną rybą
20 min
3 porcje
Świetna alternatywa dla śledzia pod futrem, dopiero teraz główną rolę odgrywa czerwona ryba. Aby danie było piękniejsze, kroję jajka i warzywa w plasterki. Staram się dodawać mniej majonezu, a Ty kierujesz się swoim gustem.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 150 g
- Burak (gotowane) – 150 g
- ziemniaki (gotowane) – 2 kawałki
- marchew (gotowane) – 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- majonez - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na małe kawałki.
Pokrój obrane jajka i warzywa w plasterki.
Ułóż sałatkę warstwami w następującej kolejności: buraki, ziemniaki, marchew i jajka. Po każdej warstwie dodaj sól, pieprz i majonez.
Ułóż kawałki ryby na wierzchu. Włóż gotową sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy