Prawidłowe odżywianie jest teraz u szczytu popularności. Nie trzymajmy się z daleka i przygotujmy zdrową sałatkę. Wskazane jest lekkie niedogotowanie ryżu, dzięki czemu przyniesie więcej korzyści dla organizmu. Możesz użyć dowolnej odmiany.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- ryż (gotowane) – 150 g
- Zieleń (Dowolna) – 50 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.
Awokado obierz, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.
Rozerwij warzywa na kawałki rękami.
Połącz ryż, ryby, awokado i zioła.
Sól, pieprz i dopraw sałatkę olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy