sałatki 22.01.2022

Sałatka z czerwoną rybą, awokado i ryżem

15 min
2 porcje
Sałatka z czerwoną rybą, awokado i ryżem
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Prawidłowe odżywianie jest teraz u szczytu popularności. Nie trzymajmy się z daleka i przygotujmy zdrową sałatkę. Wskazane jest lekkie niedogotowanie ryżu, dzięki czemu przyniesie więcej korzyści dla organizmu. Możesz użyć dowolnej odmiany.

Składniki

  • czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
  • awokado (duży) – 1 rzecz
  • ryż (gotowane) – 150 g
  • Zieleń (Dowolna) – 50 g
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • sok z cytryny - 1 art.
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój czerwoną rybę na cienkie plasterki.

Awokado obierz, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Rozerwij warzywa na kawałki rękami.

Połącz ryż, ryby, awokado i zioła.

Sól, pieprz i dopraw sałatkę olejem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy