Aby tatar z łososia był jeszcze smaczniejszy i bardziej oryginalny, w grę wchodzą wszelkiego rodzaju dodatki. I to nie tylko przyprawy i sosy. Na przykład bardzo lubię dodawać świeże chrupiące ogórki do Tatara, a następnie powiem ci, jak to zrobić.
Składniki
- łosoś - 200 g
- ogórki - 1-2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Ser Philadelphia - 2 łyżeczka
- czerwony kawior - 1 łyżeczka
- rukola - 2 gałązki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- olej sezamowy - 1 CZ. l.
- sok z limonki (lub cytryny) – 1-2 łyżeczka
- ocet balsamiczny - 2-3 krople
- mielony różowy pieprz - 2 szczypta
- sól - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj oba rodzaje oleju, sok z limonki, balsam i przyprawy.
Bardzo drobno posiekaj cebulę, ogórki i łososia w kostkę.
Ułóż je warstwami w tej samej kolejności.
Polej Tatar dressingiem i ułóż na wierzchu trochę Filadelfii, czerwonego kawioru i liścia rukoli.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy