przekąski 22.01.2022

marynowana papryka

40 min
2 porcje
Marynowana papryka
Viktor, stock.adobe.com
0

Pikantna i pikantna marynowana papryka pobudza apetyt jednym rodzajem. Chodzi o kolory, jasną błyszczącą teksturę i oczywiście specjalne sekrety gotowania. Dzielę się z wami moją ulubioną marynatą i sztuczkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj paprykę, połóż ją na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Piecz przez 15 minut, Odwróć na drugą stronę i upiecz tyle samo. Powinny pojawić się apetyczne opalenizny.

Natychmiast zawiąż gorącą paprykę w torebce i pozostaw na kolejne 15 minut. Następnie usuń skórę – już dobrze odchodzi.

Pokrój paprykę w paski i odcedź cały sok do marynaty.

Zmiel czosnek i natkę pietruszki, dodaj do kawałków pieprzu.

Wymieszaj pozostały sok z oliwą z oliwek, octem winnym, solą i przyprawami.

Zalej paprykę marynatą, ostudź, szczelnie zamknij i pozostaw na noc w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy