Przy ograniczonym budżecie możesz zrobić bardzo smaczny kebab z indyka. Należy je najpierw wypalić z włosów i resztek piór, oczyścić i dokładnie spłukać. Spróbuj wybrać guzki tego samego rozmiaru, aby były ugotowane w tym samym czasie.
Składniki
- Indyk (guzki) – 1 kg
- majonez - 3 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- papryka - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj guzki z indyka, opłucz i włóż do miski.
Dodaj przyprawy, sól i majonez. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 4 godziny.
Umieść guzki na szaszłykach i smaż na grillu przez 15-20 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy