Jeśli lubisz kiszone ogórki i cukinię, polecam spróbować również kabaczki. Co więcej, zgodnie z tym przepisem okazują się bardzo smaczne i przyjemnie chrupiące. Minimalny wysiłek - i taka wspaniała prosta przekąska.
Składniki
- Patisson - 1.5 kg
- czosnek - 8 ząbki
- koperek - 4 parasolka
- Goździk - 4 Bud
- liść laurowy - 4 kawałki
- liście porzeczki - 4 kawałki
- woda - 1 L
- sól - 2 art.
- cukier - 1 art.
- ocet - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż wszystkie przyprawy i Dodatki do słoików, a następnie Kabaczek. Zostaw małe w ten sposób i pokrój duże.
Zagotuj wodę z cukrem i solą i napełnij puste miejsca.
Wlej ocet i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut we wrzącej wodzie.
Zwiń półfabrykaty na zimę i pozostaw do ostygnięcia, pokrywkami skierowanymi w dół.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy