Uwielbiam eksperymentować z konserwowaniem warzyw na zimę i dzielę się sprawdzonym przepisem. Marynowane squash z papryką to smaczny i zdrowy preparat, który można dodawać do różnych potraw lub spożywać jako przekąskę. Aby uzyskać jasność i różnorodność, weź wielokolorowy pieprz.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- papryka - 600 g
- cebula - 2 kawałki
- Zieleń - 4 gałązki
- ostra czerwona papryka - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 art.
- liść laurowy - 4 kawałki
- sól - 2 art.
- cukier - 2 art.
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę, paprykę i Kabaczek losowo. Możesz zostawić małe kabaczki w całości.
Posiekaj ostrą paprykę i zioła i ułóż z czosnkiem i przyprawami w wysterylizowanych słoikach.
Ułóż warzywa i zalej wszystko wrzącą wodą.
Pozostaw na 20 minut pod pokrywkami.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól i cukier i ponownie zagotuj.
Wlej ocet, wlej marynatę do słoików i zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy