Homemade Olivier jest dobry ze względu na swoją wszechstronność. Składniki można łatwo usunąć, dodać lub zastąpić podobnymi. Na przykład ta opcja z wołowiną z pewnością spodoba się wszystkim miłośnikom normalnego mięsa zamiast kiełbasy.
Składniki
- wołowina - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- jaja kurze - 4 kawałki
- zielony groszek - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- majonez - 75 g
- śmietana - 75 g
- musztarda - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę, ziemniaki, marchewkę i jajka, aż będą ugotowane oddzielnie.
Niech wszystko ostygnie i pokrój składniki Oliviera w małą kostkę.
Dodaj groszek i opcjonalnie zielenie.
Do sosu wymieszaj śmietanę, musztardę i majonez.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy