Czy próbowałeś już fioletowej kapusty pekińskiej? Nie różni się zbytnio smakiem od zwykłego, ale bardzo ozdabia wszelkie przepisy. W tym tradycyjna sałatka z paluszkami krabowymi. Radzę spróbować!
Składniki
- kapusta pekińska (fioletowy) – 1 Kochan
- ryż - 120 g
- paluszki krabowe - 300 g
- pomidory - 2 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- kukurydza - 1 Bank
- oliwa z oliwek - 3 art.
- musztarda Dijon - 1 art.
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ryż do miękkości i spłucz.
Drobno posiekaj Pekin, pomidory, ogórki i paluszki krabowe.
Dodaj posiekane warzywa i kukurydzę.
Wymieszaj oliwę z oliwek z musztardą Dijon i dopraw sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy