sałatki 22.01.2022

winegret z kiszoną kapustą

25 min
6 porcji
Vinaigrette z kiszoną kapustą
Viktor Kochetkov, stock.adobe.com
0

Moja rodzina bardzo lubi winegret z kiszoną kapustą. Zwykle kroję kapustę w krótkie paski - wygodniej jest jeść, a sałatka wygląda piękniej. W razie potrzeby nie można dodawać ogórków do winegret, wszystko zależy od preferencji smakowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz ugotowane buraki, ziemniaki i marchewki.

Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz pod bieżącą wodą i osusz na ręczniku papierowym.

Pokrój ogórki, ziemniaki, marchew i buraki w drobną kostkę.

W głębokiej misce połącz zielony groszek, ogórki, buraki, ziemniaki, marchewkę i kiszoną kapustę.

Dodaj sól i olej roślinny. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką, aby uniknąć zacierania warzyw.

Gotowy winegret ułożyć na talerzu do serwowania i posypać ziołami lub posiekaną zieloną cebulą.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy