Wszyscy wiedzą o korzystnych właściwościach wodorostów. Uzupełnijmy skarbonkę przepisów na ten temat kolejną wspaniałą sałatką. Można go podawać z mięsem, potrawami ziemniaczanymi lub makaronem. Sałatka nadaje się również na dietetyczną przekąskę.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 300 g
- cebula fioletowa (średni) – 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet winny - 1 łyżeczka
- mielona kolendra - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i pokrój fioletową cebulę.
Połącz kapustę morską, cebulę, sól i przyprawy.
Dodaj ocet, olej roślinny i wymieszaj.
Sałatkę można podawać z sezamem, prażonymi orzeszkami ziemnymi i plasterkami cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy