Wszyscy od dawna znamy sałatkę z topionym serem, czosnkiem i majonezem. A co jeśli dodasz tam więcej ananasów i winogron? Następnie sałatka ma subtelny owocowy aromat, więcej soczystości i lekkie słodkawe nuty.
Składniki
- ser topiony - 3 kawałki
- ananas - 150 g
- Winogrona (bez pestek) – 100 g
- czosnek - 3 ząbki
- majonez - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser topiony.
Pokrój ananasa w puszkach na małe kawałki.
Pokrój każde winogrono na pół.
Połącz ser, ananasy, winogrona i czosnek przepuszczony przez prasę.
Dodaj sól, mielony pieprz, majonez i delikatnie wymieszaj sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy