Do tego przepisu wolę używać zielonej soczewicy. Tworzy przyjemny kontrast z marchewką, ale z czerwoną nie zadziała. Nawiasem mówiąc, polecam wcześniej ugotować tę samą soczewicę, aby miała czas na całkowite ostygnięcie.
Składniki
- zielona soczewica (gotowany) – 200 g
- Grzyby - 200 g
- marchew - 150 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
- sól - 0.5 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj marchewki do miękkości i pokrój w bardzo drobną kostkę.
Posiekaj cebulę z grzybami i smaż do miękkości.
Dodaj gotowaną soczewicę, zmiażdżony czosnek, sól i pieprz.
Wrzuć sałatkę i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy