napoje 22.05.2023

Kisiel ze szczawiu

30 min
4 porcje
Kisiel szczawiowy
0

Galaretka ma bardzo bogatą historię, która jest zakorzeniona w tradycjach kulinarnych starożytnej Rosji. Nic dziwnego, że obecnie istnieje wiele niezwykłych starych przepisów. Na przykład jestem po prostu zachwycony taką galaretką szczawiową.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i opłucz szczaw, pozwól mu spłynąć.

Dodaj szklankę wody, gotuj przez 5 minut po zagotowaniu i zmiel blenderem.

W razie potrzeby przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito.

Dodaj pozostałą wodę i cukier. Ponownie doprowadzić do wrzenia.

Rozpuść skrobię w niewielkiej ilości wody.

Wlać do szczawiu, ciągle mieszając. Gotuj galaretkę przez 2-3 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy