Żurawina z pomarańczą na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Żurawina z pomarańczą na zimę
Horia, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsze kęsy żurawiny uzyskuje się, jeśli dodasz tam trochę pomarańczy. Chcę podzielić się moim ulubionym przepisem, z którego moje domowe są zachwycone. Jestem pewien, że też ci się spodoba!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz miąższ pomarańczy ze skórki i folii, pokrój, przykryj połową cukru i pozostaw na noc.

Dodaj 150 ml wody, zagotuj, gotuj przez 5 minut i zdejmij z ognia.

Pozwól pomarańczom ostygnąć i gotuj przez kolejne 5 minut. I jeszcze raz.

Zmiel żurawinę blenderem z pozostałym cukrem i wodą.

Wymieszaj z masą pomarańczową i gotuj wszystko razem przez kolejne 20 minut.

Zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy