kompot feijoa na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z feijoa na zimę
la_vanda, stock.adobe.com
0

Kiedy masz ochotę na coś niezwykłego, spróbuj zwinąć kilka puszek kompotu feijoa. Radzę, aby nie była zbyt duża, aby zimą nie była otwarta przez długi czas. Trudno opisać, jak wygląda ten smak, więc radzę spróbować samemu.

Składniki

  • feijoa - 1 kg
  • cukier - 2 szklanki
  • sok z cytryny - 2 art.
  • woda - 5 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i pokrój feijoa i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę z cukrem, zalej i pozostaw na 15 minut pod pokrywkami.

Odcedź syrop i ponownie zagotuj. Wlej kwas cytrynowy do słoików, wlej syrop i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy