Niesamowite, ale pyszny domowy sernik można zrobić nawet z tofu. To prawdziwe zbawienie dla wegan i tych, którzy unikają laktozy w jakiejkolwiek formie. A to tylko oryginalny eksperyment, jeśli lubisz próbować czegoś nowego.
Składniki
- ciasteczka (chude) – 300 g
 - olej kokosowy - 80 g
 - Tofu - 500 g
 - cytryna - 0.5 kawałki
 - brązowy cukier - 70 g
 - skrobia - 3.5 art.
 - Olej roślinny - 50 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj ciasteczka z olejem kokosowym, ubij do formy i wyślij bazę na 10 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
Rozcieńczyć skrobię w 7 łyżkach wody. Wyciśnij sok z cytryny.
Ubij wszystkie składniki razem w blenderze.
Wlej masę na spód i piecz sernik przez około 40 minut.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy