Nawet post nie jest wymówką, aby całkowicie zrezygnować z pysznego i różnorodnego jedzenia. Jeśli wcześniej nie było tak wielu opcji, teraz możesz dostosować prawie każdy ulubiony przepis. Proponuję dzisiaj spróbować zrobić chude ciasto cytrynowe-łatwe i smaczne.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej jedną cytrynę wrzącą wodą, posiekaj, usuń pestki i zmiel cytrynę ze skórką za pomocą blendera.
Wymieszaj z masłem i cukrem. Dodaj sodę, a następnie przesianą mąkę.
Włóż połowę ciasta do formy. Następnie połóż kilka kółek drugiej cytryny.
Zetrzyj drugą połowę ciasta na tarce. Przed tym możesz krótko włożyć do zamrażarki.
Ułóż na wierzchu więcej plasterków cytryny.
Piecz ciasto przez 25-30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy