desery 13.07.2023

pianki żurawinowe

30 min
4 porcje
Żurawinowe Pianki
hdesert, stock.adobe.com
0

Jeśli postępujesz ściśle zgodnie z przepisem, przestrzegasz wszystkich zaleceń i proporcji, będziesz mógł przygotować pianki żurawinowe. Deser powietrzny nie będzie gorszy od analogów ze sklepu, a pod względem cech jakościowych nawet je przekroczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel żurawinę w blenderze i przetrzyj przez sito.

Dodaj mus jabłkowy, schłodzone białko i ubij mikserem, aż będzie puszysty.

Wymieszaj gorącą wodę, agar-agar i cukier. Gotuj przez 3 minuty, ciągle mieszając.

Ostudzić lekko gorący syrop i wlać cienkim strumieniem do obrabianego przedmiotu z białkami. Dokładnie ubij wszystko jeszcze raz.

Włóż powstałą masę do worka do szprycowania, załóż odpowiednią dyszę i umieść pianki żurawinowe na silikonowej macie. Suszyć przez 1 dzień w temperaturze pokojowej.

Ostrożnie oddziel gotowe pianki marshmallow od maty silikonowej i połącz parami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy