Najdelikatniejsza Panna Cotta na mleku kokosowym to wegańska wersja klasycznego włoskiego deseru. Idealny dla tych, którzy nie spożywają produktów mlecznych i tych, którzy chcą po prostu cieszyć się lekkim deserem po obfitej kolacji.
Składniki
- mleko kokosowe - 1 L
- cukier - do smaku
- żelatyna - 18 g
- wiórki kokosowe - do dekoracji
Przepis na gotowanie krok po kroku
Żelatynę zalać mlekiem kokosowym i pozostawić do spęcznienia na 10 minut.
Dodaj cukier, dokładnie wymieszaj, podgrzewaj na małym ogniu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, nie doprowadzając do wrzenia.
Wlej masę mleczną do przezroczystych kubków lub misek, ostudź, Wyślij do lodówki na kilka godzin.
Podawaj gotowy deser udekorowany płatkami kokosowymi.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy