Chaczapuri jest częściej robione z serem lub mięsem niż z warzywami. Ale jaka gruzińska kuchnia jest kompletna bez bakłażana? Tym razem zrobimy z nich pachnące delikatne nadzienie. Aby nie były gorzkie, możesz je wcześniej posolić i spłukać.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- bakłażany - 250 g
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- kolendra - 5 gałązki
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę.
Podsmaż bakłażana z cebulą na złoty kolor, dodaj pomidory i smaż przez kolejne 2 minuty.
Zdejmij nadzienie z ognia, dopraw i dodaj posiekany czosnek i zioła.
Rozwałkuj ciasto, pokrój na kilka kwadratów i na każdym z nich ułóż nadzienie.
Zbierz rogi kopertą i ściśnij.
Piecz chaczapuri w 190 stopniach przez około 30 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy