pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z bakłażanem

50 min
4 porcje
Chaczapuri z bakłażanem
bbivirys, stock.adobe.com
0

Chaczapuri jest częściej robione z serem lub mięsem niż z warzywami. Ale jaka gruzińska kuchnia jest kompletna bez bakłażana? Tym razem zrobimy z nich pachnące delikatne nadzienie. Aby nie były gorzkie, możesz je wcześniej posolić i spłukać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wszystkie warzywa w drobną kostkę.

Podsmaż bakłażana z cebulą na złoty kolor, dodaj pomidory i smaż przez kolejne 2 minuty.

Zdejmij nadzienie z ognia, dopraw i dodaj posiekany czosnek i zioła.

Rozwałkuj ciasto, pokrój na kilka kwadratów i na każdym z nich ułóż nadzienie.

Zbierz rogi kopertą i ściśnij.

Piecz chaczapuri w 190 stopniach przez około 30 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy