dania główne 22.01.2022

klopsiki w pomidorach i śmietanie

50 min
4 porcje
Klopsiki w pomidorach i śmietanie
0

Mówię Ci, jak gotować pyszne klopsiki w tym samym sosie z koncentratem pomidorowym i kwaśną śmietaną. Aby nie był zbyt kwaśny, ważne jest, aby zachować proporcje. Wszystkie te sekrety z pewnością podzielę się dalej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż do połowy ugotowany, zetrzyj marchewki na drobnej tarce i dodaj je do mięsa mielonego.

Klopsiki w pomidorach i śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj tam jajko i przyprawy, dokładnie ugniataj i uformuj małe klopsiki.

Klopsiki w pomidorach i śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Obtocz je w łyżce mąki i lekko podsmaż na złoty kolor.

Klopsiki w pomidorach i śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Połącz koncentrat pomidorowy, śmietanę i pozostałą mąkę. Wlej szklankę wody i ponownie wymieszaj, aż będzie gładka.

Klopsiki w pomidorach i śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Napełnij klopsiki sosem i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut pod przykryciem na małym ogniu. W razie potrzeby dopraw jeszcze raz.

Klopsiki w pomidorach i śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy