Jeśli masz wątpliwości, czy możesz zrobić sernik czekoladowy w powolnej kuchence, ten przepis czeka na ciebie. Radzę tylko wtedy ozdobić powierzchnię glazurą, aby była równa i schludna.
Składniki
- ciasteczka - 150 g
- kakao - 3 art.
- masło - 80 g
- ser śmietankowy - 600 g
- cukier - 200 g
- skrobia - 10 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- żółtka - 2 kawałki
- śmietana (33%) – 80 ml
- cukier waniliowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka na okruchy, wymieszaj z łyżką kakao i stopionym masłem.
Włóż masę do miski wolnowaru i ubij.
Ubij blenderem, aż wszystkie pozostałe składniki będą gładkie i wlej nadzienie na podstawę.
Gotuj sernik w powolnej kuchence przez 70-80 minut w trybie "Pieczenia".
Bez otwierania, ustaw go na kolejne 20 minut na rozgrzanie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy