Z ogórków, czerwonej fasoli i ananasa można zrobić pyszną sałatkę. Dodaję awokado i trochę cebuli. W razie potrzeby można wykluczyć ostatni składnik. Ale wydaje mi się, że nadaje potrawie pewien smak.
Składniki
- ogórki (średnie) – 2 kawałki
- czerwona fasola (puszka) – 200 g
- ananas - 150 g
- awokado - 1 rzecz
- cebula - pół
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, ananasa i obraną cebulę.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Połącz ogórki, fasolę, awokado, ananasy i cebulę.
Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy