Wszystkie sałatki tabbouleh są przygotowywane na bazie bulguru, pomidorów i ziół. Następnie zaczynają się niuanse z dodatkami, opatrunkami i proporcjami. Wolę przepis, który ma mniej płatków, ale więcej zieleni. Podzielę się nim dzisiaj!
Składniki
- bulgur - 80 g
- pietruszka - 1 pęczek
- kolendra - 1 pęczek
- mięta - 1 pęczek
- pomidory - 4 kawałki
- szczypiorek - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno pokrój pomidory w kostkę.
Zmiel wszystkie zioła, zieloną cebulę i czosnek.
Zagotuj bulgur zgodnie z instrukcją i wymieszaj sałatkę.
Dopraw oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy