Jasny, aromatyczny i lekko cierpki grejpfrut doskonale komponuje się z mięsem kraba i paluszkami w każdym ich rodzaju. Chcę podzielić się z wami jednym z najlepszych sprawdzonych przepisów, które z pewnością zaimponują waszym bliskim!
Składniki
- mięso kraba - 200 g
- grejpfrut - 1 rzecz
- krewetki - 200 g
- sałata - 0.5 pęczek
- Chili - 2 kawałki
- orzechy - 2 art.
- ogórki - 2 kawałki
- olej sezamowy - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj lub usmaż obrane krewetki do smaku.
Obierz grejpfruta i wszystkie folie, pokrój w kliny.
Rozłóż mięso kraba na włókna i cienko pokrój ogórki.
Ułóż wszystko na liściach sałaty, posyp posiekanymi orzechami i chili.
Skrop sałatkę olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy