Wśród łatwych i korzystnych sposobów na urozmaicenie Oliviera są kapary. Bardzo harmonijnie pasują do sałatki, w której są marynowane ogórki lub groszek w puszkach. Osobno radzę zostawić łyżkę kaparów do dekoracji.
Składniki
- ziemniaki - 3 kawałki
- kiełbasa - 300 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- kapary - 2 art.
- ogórki kiszone - 1 rzecz
- majonez - 4 art.
- śmietana - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki, marchewkę i jajka, pozwól im ostygnąć, obierz i pokrój w kostkę.
Podobnie pokrój kiełbasę i ogórek.
Drobno posiekaj cebulę i dodaj kapary do sałatki.
Połącz śmietanę i majonez na sos Oliviera.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy