Marynowana kapusta morska sprzedawana w sklepach jest już gotowa do spożycia. Dodaj trochę cebuli, soczystej marchewki, oleju, a otrzymasz bardzo smaczną sałatkę. Z przypraw najlepiej nadaje się mielona kolendra lub czarny pieprz.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 350 g
- marchew (soczysty) – 1 rzecz
- cebula - pół
- Olej roślinny - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój marchewki i obraną cebulę.
Posiekaj kapustę morską nożyczkami kuchennymi. Jeśli długość Ci odpowiada, pomiń ten krok.
W małym naczyniu połącz sól, cukier, mielony pieprz, olej i sok z cytryny.
Połącz kapustę morską, marchewkę i cebulę.
Wlej przygotowany dressing i wymieszaj.
Gotową sałatkę można posypać sezamem lub posiekaną zieloną cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy