Odłóż wszystkie rzeczy na bok i pozwól sobie na chwilę odpocząć. Umieść świeże kwiaty w wazonie, przygotuj pyszną sałatkę i pięknie przykryj stół. Przepis jest szczegółowo opisany, ale ogólnie dostosuj go do swoich preferencji smakowych.
Składniki
- Indyk (gotowane) – 300 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- sałata - 200 g
- parmezan - 80 g
- biały chleb - 100 g
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój indyka, pomidory koktajlowe i biały chleb.
Zrumień chleb na suchej patelni.
Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.
Zmiel parmezan specjalną tarką.
Połącz indyka, pomidory, liście sałaty, parmezan i grzanki.
Sól, pieprz, dopraw majonezem i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy