Przepyszne danie w stylu tajskim. Polecam podawać na gorąco. Oryginalny przepis wykorzystuje ostrą paprykę i sos rybny. Wolę gotować bez tych składników. Moja sałatka jest pyszna i nie jest zbyt ostra.
Składniki
- mielona wieprzowina - 400 g
- cebula (średni) – 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń (Dowolna) – 20 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 3 art.
- mielony imbir - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj zioła, obraną cebulę i czosnek.
Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż mięso mielone i smaż przez 15-20 minut.
Przenieś mięso mielone do miski, dodaj cebulę, czosnek i zioła.
Dodaj przyprawy, sól i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy