sałatki 22.01.2022

Sałatka z kapusty pekińskiej z pieczoną papryką i migdałami

20 min
4 porcje
Sałatka z kapusty pekińskiej ze smażoną papryką i migdałami
marysckin, stock.adobe.com
0

Często gotuję sałatki z kapusty pekińskiej. Są lekkie, smaczne i proste. Ostatnio bardzo podobał mi się przepis z pieczoną papryką i migdałami. Ciekawe połączenie smaków i aromatów. W razie potrzeby możesz dodać trochę więcej czosnku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kapustę pekińską, osusz i obierz górne liście.

Pokrój główkę kapusty na pół, a następnie posiekaj w paski.

Migdały suszyć przez kilka minut na patelni.

Posiekaj warzywa i migdały.

Paprykę obrać z nasion i pokroić w paski.

Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj paprykę i smaż przez 4-5 minut.

Połącz kapustę, sól i sok z cytryny w misce.

Dodaj zioła, migdały i paprykę wraz z masłem. Wszystko dobrze wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy