sałatki 22.01.2022

Sałatka & 171; bransoletka z granatu&187; z pieczarkami i basturma

20 min
6 porcji
Sałatka
zoryanchik, stock.adobe.com
0

Cóż za święto bez wystawnej uczty? I chcesz zaskoczyć nie tylko smakiem, ale także oryginalną prezentacją. Te dwie cechy doskonale łączą się w sałatce "bransoletka z granatu". Proponuję gotować z pieczarkami i basturmą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i obraną cebulę.

Buraki, ziemniaki, marchewki obrać i zetrzeć.

Pokrój basturmę w cienkie talerze.

Aby uzyskać sałatkę o pożądanym kształcie, Ustaw szklankę na środku talerza.

Ułóż warstwę ziemniaków, pieprzu, soli i posmaruj majonezem.

Kolejne warstwy to pieczarki, cebula i marchewka. Ponownie posyp pieprzem, solą i posmaruj majonezem.

Ułóż buraki i delikatnie posmaruj majonezem ze wszystkich stron.

Udekoruj gęstą warstwą ziaren granatu i lekko ubij sałatkę dłonią. Wygodnie jest to zrobić za pomocą folii spożywczej.

Ostrożnie wyjmij szklankę, połóż plasterki basturmy na wierzchu i włóż gotową sałatkę do lodówki na 1,5-2 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy