Najdelikatniejszy sorbet z mango będzie godnym zakończeniem każdej uczty. Najtrudniejszą częścią jest tutaj wybór naprawdę dobrych i dojrzałych owoców. A potem jest kwestia techniki, a nawet początkujący poradzi sobie z takim przepisem.
Składniki
- Mango - 2 kawałki
- miód - 3 art.
- syrop inwertowany - 3 art.
- pomarańcza - 1 rzecz
- cytryna - 0.5 kawałki
- woda - 50 ml
- skrobia kukurydziana - 15 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz Mango, zmiel w blenderze i wyślij do lodówki.
Wyciśnij sok z pomarańczy i cytryny, wymieszaj z syropem i miodem i zagotuj.
Rozpuść skrobię w wodzie i stopniowo wprowadzaj do syropu cytrusowego.
Gotuj przez kilka minut mieszając, schłodź i wstaw do lodówki na 3-5 godzin.
Wymieszaj obie masy blenderem i wyślij sorbet do zamrażarki, aż stwardnieje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy