sosy 13.06.2023

słodko-kwaśny sos wiśniowy

45 min
4 porcje
Słodko
FuzullHanum, stock.adobe.com
0

Istnieją dziesiątki i setki sposobów na przygotowanie słodko-kwaśnego sosu z szerokiej gamy składników. Jedną z moich ulubionych opcji jest śliwka wiśniowa. Ze względu na wyraźne nuty kuchni gruzińskiej sos ten szczególnie dobrze nadaje się do mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wlać śliwkę wiśniową wodą, gotować do miękkości i zmielić przez sito.

Dodaj pozostałe składniki oprócz skrobi.

Gotuj sos przez 10 minut.

Rozcieńczyć skrobię w kilku łyżkach wody.

Wlać do sosu, mieszając i gotować przez kolejne 2 minuty.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy