Olivier z lekko solonym łososiem-brzmi trochę dziwnie i niecodziennie. Tak, a do smaku okazuje się zupełnie inną sałatką. I wygląda inaczej. Ale główne subtelności gotowania pozostają takie same-minimalny wysiłek z nienagannym wynikiem.
Składniki
- młode ziemniaki - 400 g
- łosoś (lekko solony) – 300 g
- kawior rybny (płytkie) – 2 art.
- awokado - 1 rzecz
- jaja kurze - 4 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- zielony groszek - 200 g
- ogórki kiszone - 1 rzecz
- majonez (chudy) – 100 g
- koperek - 4 gałązki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj młode ziemniaki i jajka, aż będą ugotowane.
Pozwól im ostygnąć i pokroić w kostkę. Podobnie pokrój łososia, awokado i ogórki.
Dodaj zielony groszek do sałatki.
Delikatnie wymieszaj majonez, posiekany koperek i mały kawior i dopraw Olivier.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy