Sezon dyniowy to czas, kiedy chcesz go używać wszędzie. Jest bardzo smaczny i pachnący, a co jest warte jego apetycznego koloru! Tym razem proponuję ugotować dynię z grzybami. I to nie tylko z grzybami, ale z tymi samymi jasnymi pomarańczowymi kurkami!
Składniki
- Grzyby (kurki) – 300 g
- Dynia - 250 g
- sałata lodowa - 150 g
- pietruszka - 1 pęczek
- rukola - 2 garści
- pomidory - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 4 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kurki obrać i pokroić, smażyć do miękkości.
Osobno podsmaż pokrojoną w kostkę dynię do miękkości i dopraw. Na przykład imbir i cynamon.
Losowo posiekaj i wymieszaj warzywa. Pokrój pomidory.
Wrzuć sałatkę i dopraw olejem według uznania. Skrop sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy