Do tej sałatki w stylu meksykańskim radzę zmielić wołowinę na mięso mielone za pomocą maszynki do mięsa lub drobno posiekać. Lepiej gotować fasolę z wyprzedzeniem, aby nie tracić czasu. Ponadto będziesz potrzebować pomidorów i kilku innych składników.
Składniki
- wołowina - 250 g
- fasola (gotowane) – 150 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- awokado - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z limonki - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż mięso mielone do miękkości, ciągle rozbijając grudki. Dopraw do smaku i ostudź.
Pokrój wiśnie, awokado i cebulę. Dodaj mieszankę sałatkową i posiekane warzywa.
Dodaj gotowaną fasolę i wrzuć sałatkę.
Skrop oliwą z oliwek i sokiem z limonki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy