Ten przepis zawiera wędzoną kiełbasę lub te same wędzone kiełbaski, można z dodatkami i przyprawami do smaku. Będziesz także potrzebował kukurydzy i kilku innych składników, o których opowiem dalej. Prawie meksykańska kuchnia!
Składniki
- wędzona kiełbasa - 250 g
- ser - 150 g
- kukurydza - 1 Bank
- papryka - 2 kawałki
- pietruszka - 4 gałązki
- Chili - 2 kawałki
- szparagi - 150 g
- jogurt - 4 art.
- musztarda Dijon - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odetnij twardą część szparagów, połóż ją na pergaminie i wyślij na 8 minut do piekarnika w temperaturze 180 stopni.
Cienko pokrój kiełbasę i ser, posiekaj natkę pietruszki.
Pokrój paprykę w paski i dodaj kukurydzę.
Dopraw sałatkę mieszanką jogurtu i musztardy Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy