Komosa ryżowa jest teraz u szczytu mody gastronomicznej. Z niego przygotowywane są zupy, zboża, wszelkiego rodzaju sałatki i desery. Spróbuj zrobić sałatkę z grillowanym bakłażanem i serem feta. Świetne danie dla wszystkich zainteresowanych prawidłowym odżywianiem.
Składniki
- komosa ryżowa (gotowane) – 1 szkło
- feta - 100 g
- bakłażany (średnie) – 2 kawałki
- Zieleń - kilka gałązek
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 50 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Bakłażany pokroić w kostkę i namoczyć w osolonej wodzie przez 15 minut.
Odcedź i osusz bakłażany na ręczniku papierowym.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj bakłażana i smaż do miękkości.
Opłucz warzywa, strząśnij i drobno posiekaj.
Połącz gotowaną komosę ryżową, pieczony bakłażan, zioła, sól i mielony pieprz.
Dodaj pokruszoną fetę, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy