sałatki
22.01.2022
Sałatka mięsna z kurczakiem, gruszką, serem pleśniowym i orzechami
25 min
4 porcje
Ten przepis jest dla miłośników oryginalnych kombinacji smakowych. Sałatka z mięsa, słodkiej gruszki i słonego sera naprawdę zachwyca! Nie trzeba dodawać żurawiny, ale nadaje potrawie apetyczną kwaskowatość. Wcześniej umyj suche jagody.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- Gruszka - 2 kawałki
- Ser Gorgonzola - 150 g
- orzechy włoskie - garść
- Zieleń (Dowolna) – 200 g
- żurawina (Jerky) – 2 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z kurczaka opłucz, dokładnie osusz i pokrój.
Smaż filety na oleju roślinnym, aż będą ugotowane. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Połóż mięso na papierowej serwetce, aby usunąć nadmiar oleju.
Pokrój gruszkę na małe kawałki. Rozdrobnij ser palcami.
Osusz orzechy na patelni i lekko posiekaj.
Połącz warzywa, pieczone filety, gruszkę, ser, orzechy i żurawinę.
Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy