Gotowane ziemniaki i smażone ryby są zwykle podawane osobno, ale możesz zrobić z nich wspaniałą sałatkę. Dodaj swoje ulubione warzywa, trochę cebuli, jajka na twardo, a otrzymasz niesamowicie pyszne danie. Wszystkie szczegóły są dalej w przepisie.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 200 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- Mieszanka sałatek - 100 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Olej roślinny - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż czerwoną rybę na oleju roślinnym do miękkości.
Połóż na talerzu, pokrój na małe kawałki i skrop sokiem z cytryny.
Obierz i pokrój ziemniaki, cebulę.
Jajka obrać i pokroić na pół.
Połącz ziemniaki, ryby, sałatkę i cebulę.
Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.
Połóż sałatkę na talerzu, ładnie ułóż połówki jajek na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy