dania główne 21.02.2022

omlet z łososiem i kalafiorem

40 min
4 porcje
Omlet z łososiem i kalafiorem
0

Omlet z łososiem i kapustą to nie tylko smaczne, ale także zdrowe danie, które można podawać zarówno na śniadanie, jak i na kolację. Kalafior i brokuły można przyjmować świeże lub mrożone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i osusz filety z łososia, zdejmij skórę. Posolić, dodać sól i zioła, skropić oliwą z oliwek i sokiem z cytryny. Pozostaw na kilka minut.

Omlet z łososiem i kalafiorem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Połóż kawałki ryby na gorącej, suchej patelni i smaż przez 4 minuty z każdej strony.

Omlet z łososiem i kalafiorem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

W międzyczasie wyślij różyczki kalafiora i brokułów do wrzącej osolonej wody. Gotuj do miękkości-10-15 minut.

Omlet z łososiem i kalafiorem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W misce ubij jajka, wlej mleko i wrzuć szczyptę soli, ubij trochę widelcem.

Omlet z łososiem i kalafiorem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Na patelni rozpuść kawałek masła. Wyślij tam kwiatostany kapusty, kawałki ryby i napełnij masą jajeczną.

Omlet z łososiem i kalafiorem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Gotuj omlet przez 10 minut na małym ogniu, do pożądanego stopnia wysmażenia. Pokrój na porcje i podawaj z sosem.

Omlet z łososiem i kalafiorem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy