dania główne 22.01.2022

steki z czerwonej ryby w piekarniku

40 min
4 porcje
Steki z czerwonej ryby w piekarniku
0

Chcesz zafundować sobie pyszną kolację, ale absolutnie nie masz wolnego czasu? Piecz steki z czerwonej ryby w piekarniku. To bardzo szybkie i proste. Przygotowanie ryby zajmie pięć minut, a piekarnik wykona resztę pracy. Uważnie obserwuj czas, aby steki się nie przypaliły!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Sparzyć cytrynę wrzącą wodą i przeciąć na pół. Wyciśnij sok z jednej połowy, a drugą pokrój do podania.

Steki z czerwonej ryby w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Opłucz rybę pod bieżącą wodą i osusz ręcznikami papierowymi.

Steki z czerwonej ryby w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dobrze natrzyj steki solą, włoskimi ziołami i zmielonym czarnym pieprzem. Pozostaw na 5 minut, aby przyprawy namoczyły filety.

Steki z czerwonej ryby w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Posmaruj rybę oliwą z oliwek, skrop sokiem z cytryny i zawiń w folię.

Steki z czerwonej ryby w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Piecz steki przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Steki z czerwonej ryby w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Rozwiń folię i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut, aż pojawi się złoty kolor.

Steki z czerwonej ryby w piekarniku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy